Tiedonvälitystä

18.03.2019

Koti menee paremmin kaupaksi, jos oikeaa tietoa on riittävästi ja viipymättä tarjolla. Ensisijainen asuntokaupan tietopankki on (ja pitäisi aina olla) myytävästä kohteesta vastaava kiinteistönvälittäjä. Välittäjä vastaa kysymykseen kuin kysymykseen.

Kohteen markkinoinnissa on aina nähtävillä asuntoa/kiinteistöä koskevat asiakirjat, joihin asuntokaupoilla liikkuva tieto perustuu. Ostajan on syytä perehtyä asiakirjoihin huolellisesti ja pyrkiä ymmärtämään niissä mainittujen asioiden merkitys.

MITKÄ ASIAKIRJAT? Kiinteistönvälitysalan keskusliiton nettisivuilta löytyy Hyvän välitystavan ohje. Ohjeen sivuilla 25-36 on mainittu kaikki olennaiset asiakirjat asunto-osakkeen ja kiinteistön myynnin osalta.

Tietoa saa myös ottamalla yhteyttä taloyhtiön isännöitsijään (yhteystiedot myyntiesitteessä ja isännöitsijäntodistuksessa). Lisäksi taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalta voi tiedustella lisätietoja. Asuinalueen kaavoitustilanteesta saa tietoa kaupungilta/kunnalta. Netistä löytyy karttapalvelu, joista ilmenee alueen yleis-/asemakaava ja vireillä olevat kaavamuutokset.

Onnistunut asuntokauppa perustuu tosiasioihin. Laadukas kiinteistönvälitys on kattavaa tiedonvälitystä.