Tiedonvälittäjä

30.11.2018

Hyvä kauppahinta, myynnin nopeus, stailaus, upeat myyntikuvat, näkyvä markkinointi.. Eikö olekin tuttuja termejä asuntokaupoilla ja kiinteistönvälittäjien mainoksissa?

Nostetaan pöydälle myös tärkeä, mielestäni liian vähälle huomiolle jäänyt asia:

Markkinoinnissa harvemmin tuodaan esille yhtä erittäin olennaista seikkaa, eli "turvallinen asuntokauppa". Välitystehtävän hoitamisessa myyjälle ja ostajalle on kaikkikaikessa, että kohteesta esitetyt tiedot ovat oikein ja että kaikki tarpeellinen tieto liikkuu myyjän ja ostajan välillä. Ongelmiahan syntyy, jos ostotarjouksen hyväksymisen ja kaupanteon jälkeen ilmaantuu jokin väärinkäsitys tai paljastuu yllättävä uusi tieto kaupan kohteesta. 

Jotta asuntokauppa menee oikein, kohteesta esille tuotujen faktojen on oltava oikein. Kiinteistönvälittäjän tehtävänä on huolehtia, että myyjän ja ostajan välillä tieto liikkuu lain edellyttämällä tavalla ja siten kuin osapuoli on tarkoittanut. Kun osapuolilla on selkeästi tiedossa, millä ehdoilla kauppaa tehdään, asuntokauppa on turvallinen.

Laadukas kiinteistönvälitys ei oikeasti ole vain tyylikästä asuntoesittelyä ja osuvaa asunnon markkinointia. Kaupan osapuolille on kaikista tärkeintä faktoiltaan oikein toteutunut asuntokauppa. 

Muutoin mukavaan asuntokauppaan kukaan osapuolista ei nimittäin kaipaa ylimääräisiä sotkuja:)