Satsataan sisustukseen

03.05.2019

Asuntokaupan yksi kulmakivi on kodin edustavuus. Ennen valokuvausta ja kuhunkin esittelyyn koti tulee järjestää myyntikuntoon (siivous & stailaus). Ensin on tärkeää tehdä kaikki voitava valokuvia varten, jotta asunnosta otetut valokuvat ovat mahdollisimman edustavat ja kutsuvat. Laadukkailla kuvilla pyritään saamaan asuntoon laaja kiinnostus. Toiseksi ostajan saapuessa esittelyyn asunnon tulisi vastata mahdollisimman hyvin sitä positiivista vaikutelmaa, jonka ostaja on saanut myynti-ilmoituksen kuvista. Paras tilanne on, kun ostajan mielenkiinto entisestään lisääntyy nähtyään asunnon livenä.

Kodin ulkonäöllä on suora yhteys sen kiinnostavuuteen ja ennen kaikkea asunnon arvoon. Yksi päätavoitteistamme on saada asunnosta paras mahdollinen kauppahinta. Järkevä ja hillitty, vaaleavoittoinen sisustus miellyttää enemmistöä ostajakunnasta asuntomarkkinoilla. Parasta on suosia varsin neutraalia sisustusta; se luo monia mielikuvia ostajalle.

Myyjän ei itse tarvitse kantaa huolta stailauksesta. Hyvä kiinteistönvälittäjä arvioi myös stailauksen tarpeellisuuden. Vähimmillään se edellyttää vain vähäistä esineiden karsimista ja järjestelyä. Tarvittaessa tilataan paikalle stailauksen ammattilainen. Se on loistava mahdollisuus. Ammattilaisen toimesta ei suinkaan tehdä järeää muodon muutosta kodille vaan ehostetaan tarpeellisin määrin ja tuodaan esiin kodin parhaita puolia.

Jos taas asuntoa markkinoidaan tyhjänä, valokuvauksen jälkeen voidaan tehdä virtuaalistailaus. Valokuviin lisätään tietokoneella huonekaluja ja muita sisustuselementtejä. Tässäkään sisustus ei saa "keulia", vaan virtuaalistailaus toteutetaan mahdollisimman aidosti ja maltillisesti. Ostaja kiinnostuu enemmän sisustetusta kuin tyhjästä huoneistosta. Siksi virtuaalistailaus on oiva keino markkinoitaessa tyhjää asuntoa.

Ostaja tekee asuntokaupan tiedolla ja tunteella. Asunnon myyntikuntoon saattaminen on tärkeä osa kiinteistönvälityspalvelua. Huolehdin myös siitä, että kotisi lähtee myyntiin hyvännäköisenä!