Ruuhka on parasta myynnille

20.12.2019

Asiakas astui ovesta sisään ensiesittelyyn marraskuussa ja totesi: "Onko täällä Suomi - Liechtenstein fudismatsin jatkot?" Ihannetilanne, kun tupa on täynnä väkeä.


Asunnosta saadaan useimmiten korkea hinta heti ensiensittelyn jälkeen. Kun kohde on avattu myyntiin ja pidetään ensimmäinen esittely, siihen kohdistuu myyntiprosessin kovin paine. Suurin todennäköisyys saada useita ostotarjouksia samanaikaisesti on heti ensiesittelyn jälkeen. Näin ollen on todennäköisintä, että myyjä saa parhaan mahdollisen tarjouksen heti myynnin alussa. Siksi alkuun tulee panostaa.


Vauhdikas myynnin aloitus toteutetaan huolellisesti harkitulla hintapyynnöllä sekä täsmällisellä myynti-ilmoituksella ja laadukkailla kuvilla. Välittäjä selvittää kohdetta koskevat olennaiset tiedot mahdollisimman kattavasti, jotta ostajilla on heti käsissään kaikki tarvittava tieto. Ostajille lähetetään jo ennen ensiesittelyä kohteen asiakirjat.


Mielestäni paras aika ensiesittelylle on noin neljä päivää myynti-ilmoituksen julkaisemisen jälkeen. Näin myynti-ilmoitus ehtii tavoittaa laajan määrän kiinnostuneita ostajia. Onnistuneessa myynnissä on tärkeää, että ensiesittely oikeasti on ensimmäinen esittely. Nimittäin suositun kohteen myyntiin avaamisen jälkeen tulee usein heti useita yksityisesittelypyyntöjä. Vaikka ensiesittelyaika on mainittu ilmoituksessa, kuumeiset ostajat haluavat päästä asunnolle jo etukäteen. Sinänsä upeaa, että kohde halutaan viedä käsistä, mutta sellaista etuoikeutta ei kannata suoda. Kohteen markkina-arvo mitataankin julkisessa ensiesittelyssä, johon kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus tulla paikalle. Juuri näin voidaan tavoitella myyjälle parasta mahdollista hintaa.


Vastuullinen välittäjä ottaa huomioon myös ostajien edut. On tasapuolista, että kaikille kiinnostuneille järjestetään yhtäläinen mahdollisuus nähdä asunto ja esittää ostotarjouksensa.


Miten minulla meni viime työviikot? Neljä viikkoa, neljä kotia. Kaikki myyty heti ensiesittelyssä.