Remontteja taloyhtiössä

29.08.2019

"Julkisivu- ja parvekeremontti (1,1 miljoonaa euroa)" Eli paljonko siis pitää itse maksaa?

Tulevista remonteista löydät tiedon taloyhtiön asiakirjoista. Ne kerrotaan isännöitsijäntodistuksessa, 5-vuotissuunnitelmassa, toimintakertomuksessa taikka yhtiökokoustiedotteessa.

Tiedossa olevat remonttitarpeet perustuvat joko hallituksen kunnossapitotarveselvitykseen taikka niistä on jo päätetty yhtiökokouksessa. Välittäjän myymässä kohteessa tiedot remonteista tulee löytyä myyntiesitteeltä. 

Hyvä välitystapa edellyttää, että esitteellä mainitaan myös tiedot remonttien arvioiduista kustannuksista. Kustannusarvio mainitaan, jos taloyhtiö on antanut niistä hinta-arviot. Koko remontin arvioitu kustannus esim. 100 000 euroa ei sellaisenaan kerro mitään yhtä huoneistoa kohden. Välittäjältä ja myyntiesitteeltä saat myös tiedon siitä, paljonko remontin arvioitu kustannus huoneistoa kohden on.

Monesti remonttitaloa saatetaan pitää jonkinlaisena mörkönä. Jos kohde muutoin kiinnostaa, tsekkaa ja laske ensin arvioidut remonttikustannukset, ja peilaa niitä hintapyyntöön. Siten tiedät paljonko kannattaa tarjota/maksaa asunnosta. Voit tehdä hyvät kaupat!