Millainen tyyppi välittäjä on?

24.04.2020


Kotisi on sinulle monella tapaa arvokas, ja siten sen myynti on tärkeä merkkipaalu. Kauppahinnan tulee olla hyvä ja kaupan pitää mennä kaikilta osin oikein. Myyjänä varmasti tarkoin valitset sen henkilön tai yrityksen, jonka kykyihin uskot myydä kotisi onnistuneesti.

Siten välittäjää ei tule valita halvimman palkkion taikka korkeimman hintapyyntöehdotuksen perusteella. Muutoin saatetaan mennä pahasti metsään.

Arviokäynnillä välittäjä voi vakuuttaa myyjäasiakkaan mukavalla luonteellaan sekä monipuolisilla myynnissä käytettävillä työkaluilla. Läppärin ruudulta esittämänsä palvelukokonaisuus myyntityökaluineen vaikuttaa upealta. Lisäksi välittäjän asunnosta antama hinta-arvio miellyttää ja vaikuttaa järkevältä sekä välityspalkkiokin on sopivan suuruinen. Great! Vaikuttaa erinomaiselta.

Mutta mitä myös?

Puhuttiinko arviokäynnillä siitä, mikä/millainen tyyppi välittäjä itse on ja mitä kaikkea hän osaa?

Kotisi myyntiprojekti on myynnistä vastaavan välittäjän käsissä. On juuri siitä välittäjähenkilöstä kiinni, miten koko myynti loppupeleissä etenee ja onnistuu.

  1. Luova myyjä. Kuinka kattavat ja kiinnostavat ovat myyntitekstit? Kuinka markkinoidaan? Tekeekö esittelyvideoita?
  2. Kyky kuunnella ja kysellä.
  3. Kokemus ja paikallistuntemus
  4. Hinnoittelun ammattitaito. Kertooko välittäjä selvästi mihin dataan hinta-arvio perustuu? Oikeansuuruinen hintapyyntö on erittäin tärkeää.
  5. Juridinen osaaminen. Asunnon myyntiprosessiin ja kaupantekoon liittyy paljon normeja ja säännöksiä.
  6. Rakennustekninen osaaminen. Asiakkailla on usein paljon talon rakennustekniikkaan liittyviä kysymyksiä. Mitä enemmän välittäjä ymmärtää talon rakenteista ja tekniikasta, sitä parempi.
  7. Kyky esitellä kotia ammattimaisesti ja kiinnostavasti. Kehuuko välittäjä kotiasi? Saako hän ostajan innostumaan ja vakuuttumaan? Näyttääkö, että välittäjän tekemisessä on draivia!?
  8. Pelisilmä kodin myyntikuntoon saattamisessa. Välittäjä antaa vinkkejä pikkuremppoihin, tavaran karsimiseen ja stailaukseen valokuvausta sekä esittelyitä varten.

Lopputulos välittäjän valinnassa varmasti miellyttää, jos huomioit myös näitä asioita ennen päätöstäsi välityspalvelusta. On todennäköistä, että moniulotteinen tyyppi toteuttaa kaikinpuolin onnistuneen kaupan. Menestystä myyntiin!