Lumenpudotusta

05.02.2019

Nyt on se aika, kun kodin edusta voi olla kuin miinakenttä. Talon katoilla puoli metriä lunta, satoja jääpuikkoja ja keli plussan puolella. Jollei sitä valkoista massaa tiputeta katolta, se tulee sieltä omin voimin alas.

Kannattaa siis olla tarkkana talon edustalla. Erityistä huolellisuutta lumiasian suhteen edellytetään taloyhtiön hallitukselta, jonka vastuulla on minimoida putoavan lumen aiheuttamat riskit. Lumi tulee joko poistaa tai alue rajata tilapäisesti niin, ettei lumi putoa ihmisten päälle. Yleensä huoltoyhtiö hoitaa lumenpudotukset, mutta hallituksen tulee varmistua asian toteuttamisesta.

Poistamaton lumi voi aiheuttaa myös esinevahinkoja. Esim. jääpuikko tippuu auton päälle aiheuttaen lommoja. Taikka asuntosi terassin katos vaurioituu suuresta lumikuormasta. Etenkin plussakeleillä katolla olevan lumen paino kasvaa monenkertaiseksi.

Kuvassa näkyvä valokate on kovilla. Yhteys isännöitsijään tai hallituksen puheenjohtajaan, koska lapiossa ei varsi riitä;) Huoltoyhtiö ei useinkaan automaattisesti hoida lumen tiputteluita ellei erikseen ole sovittu.