Julkaisut


Pankkien holvit ovat jatkossa vähemmällä käytöllä, kun asunto-osakkeiden paperiset osakekirjat vähitellen poistuvat käytöstä.

Lumenpudotusta

05.02.2019

Nyt on se aika, kun kodin edusta voi olla kuin miinakenttä. Talon katoilla puoli metriä lunta, satoja jääpuikkoja ja keli plussan puolella. Jollei sitä valkoista massaa tiputeta katolta, se tulee sieltä omin voimin alas.

Hyvä kauppahinta, myynnin nopeus, stailaus, upeat myyntikuvat, näkyvä markkinointi.. Eikö olekin tuttuja termejä asuntokaupoilla ja kiinteistönvälittäjien mainoksissa?

Lyhennätkö asuntoosi kohdistuvaa taloyhtiölainaa rahoitusvastikkeessa? Siinä tapauksessa huomioi, että rahoitusvastikkeella ei ole lähtökohtaisesti mitään suojaa korkojen nousun varalta. Koska rahoitusvastike on taloyhtiön ottamaa lainaa, taloyhtiö päättää lainaa koskevista käytännön asioista. Käsittääkseni vain yksi pankki tällä hetkellä tarjoaa...

Asunnon laadussa ja arvossa on merkitsevä tekijä myös rakennuksen energiatehokkuus. Se on nykyaikaisen talon yksi tyypillinen ominaisuus. Energiaa säästyy muun muassa, kun seinät ja ikkunat on hyvin eristetty, lämmitysjärjestelmä on nykyaikainen (esimerkiksi maalämpö ja lämmön talteenotto), valaisimet vievät vähän sähköä, valot sammuvat ja...

Talojen sisäilmaongelmat puhuttavat usein. Taloyhtiön ilmanvaihtolaitteiden suodattimien vaihtoväli on 4-6 kk.