Julkaisut


Aktiiivinen välittäjä jututtaa esittelyssä kävijöitä ja kysyy myös "miltä kohde vaikuttaa, kiinnostaako tämä sinua?" Toiset kiinnostuvat ja toiset sanovat, että "ei, tämä ei olekaan sellainen asunto, mitä haen, ja kiitokset esittelystä".

Vuodessa on 365 hyvää päivää myydä koti. Jos jokin aika vuodesta on puitteiltaan paras, se on mielestäni kesä.

Olen juuri myynyt viikon sisällä kaksi kotia heti ensiesittelyn jälkeen. Toisessa pyydettyyn hintaan ja toisessa yli hintapyynnön.

Kylpyhuoneen lattialämmitys on mukava varuste. Onhan miellyttävämpi peseytyä ja kävellä kylppärissä, jossa on lämmin lattia kylmien sijaan. Energian säästämiseksi voi tulla mieleen kytkeä lattialämmitys kokonaan pois. Kannattaako?

Asuntomarkkinoilla on hyvä huomioida, että välittäjän laatima ESITE on oikeudellisesti merkityksellinen asiakirja. Se ei välttämättä ole sama asia kuin kohteen myynti-ilmoitus (Oikotie/Etuovi).

Asuntokaupan yksi kulmakivi on kodin edustavuus. Ennen valokuvausta ja kuhunkin esittelyyn koti tulee järjestää myyntikuntoon (siivous & stailaus). Ensin on tärkeää tehdä kaikki voitava valokuvia varten, jotta asunnosta otetut valokuvat ovat mahdollisimman edustavat ja kutsuvat. Laadukkailla kuvilla pyritään saamaan asuntoon laaja kiinnostus....

Tulin lappiin laittamaan tämän hiihtokauteni pakettiin. Kelit hellivät ja lunta on kuin keskitalvella. Vaikka leppoisalla hiihtoreissulla ollaankin, tavoitteet ovat mielessä. Siksi perjantain ohjelmassa on aikomuksenani hiihtää 100 kilometrin lenkki. Hiihtohan on rakas harrastukseni.

Taloyhtiöiden yhtiökokouskausi on meneillään. Yhtiökokouksessa käsitellään lain ja yhtiöjärjestyksen mukaiset asiat sekä ne asiat, jotka on kokouskutsussa mainittu.

Onnistuneen asuntokaupan olennainen osa on sen TURVALLISUUS. Voisi kiteyttää näin: sitä turvallisemmat kaupat, mitä enemmän on tietoa.

Koti menee paremmin kaupaksi, jos oikeaa tietoa on riittävästi ja viipymättä tarjolla. Ensisijainen asuntokaupan tietopankki on (ja pitäisi aina olla) myytävästä kohteesta vastaava kiinteistönvälittäjä. Välittäjä vastaa kysymykseen kuin kysymykseen.

Taloyhtiön papereista selviää sen taloudellinen tilanne ja varallisuus. On positiivista, jos taloyhtiöllä on esimerkiksi liiketiloista vuokratuloja, omistaa huoneiston taikka kiinteistöllä on rakennusoikeutta jäljellä.

Uudiskohteiden kauppa ja tietyillä alueilla käytettyjen asuntojen kauppa saattavat tosiaan hiljentyä. Kauppa kuitenkin käy muualla. Nimittäin asuntojen tarve ja muuttohalukkuus eivät mihinkään katoa.