Julkaisut


Napattiin Pekan kanssa firman heinäkuun myyntitilastojen paalupaikat. Rikottiin omat ennätykset ja välitettiin koteja uusille omistajille yhteensä 3,7 milj. euron edestä.

Kiitos luottamuksesta ja yhteistyöstä kaikille myyjä- ja ostaja-asiakkaillemme! Jatketaan samalla draivilla kohti syksyä. Lämpimästi tervetuloa myös kaikki muut kodinvaihtajat OP...


Huoneiston asuinpinta-ala antaa pitkälti suuntaa osakehuoneiston hinnoittelulle. Miksi pinta-ala on niin tärkeä kodin myynnissä?


Kotisi on sinulle monella tapaa arvokas, ja siten sen myynti on tärkeä merkkipaalu. Kauppahinnan tulee olla hyvä ja kaupan pitää mennä kaikilta osin oikein. Myyjänä varmasti tarkoin valitset sen henkilön tai yrityksen, jonka kykyihin uskot myydä kotisi onnistuneesti.


Olen toistuvasti työssäni korostanut turvallista asuntokauppaa, joka on aina yksi kodin myynnin tärkeimmistä elementeistä. Tässä yllättäen ja nopeasti tulleessa poikkeustilassa korostuu nimenomaan turvallisuus toisessakin merkityksessä. Nyt satsataan, että kenenkään terveys ei vaarannu asunnonmyynnin aikana.

Myyntiin tulevan kodin pienet fiksaukset ja siistimiset ovat osa onnistunutta asuntokauppaa. Siisti koti houkuttelee ostajia ja myy paremmin. Mitä enemmän tulee kysyntää, sitä todennäköisemmin saadaan parempi kauppahinta.

Mitäs tänään tehtäisiin?😄 Nyt alkoi kolmen kuukauden jakso, jossa vauhtia varmasti riittää. Nimittäin koti-isänä. Tiiminä ihmetellään ja touhuillaan. Eiköhän hiihtoreissukin pohjoiseen ehditä tehdä!

7 digikauppaa

23.12.2019

Tänä vuonna otettiin valtakunnallisesti käyttöön sähköinen asuntokauppa. OP Koti on ensimmäisten välitysliikkeiden joukossa päässyt tarjoamaan asiakkailleen tätä kätevää ja nykyaikaista palvelua.

Asiakas astui ovesta sisään ensiesittelyyn marraskuussa ja totesi: "Onko täällä Suomi - Liechtenstein fudismatsin jatkot?" Ihannetilanne, kun tupa on täynnä väkeä.

Välityspalvelun ydin on asiakaspalvelu. Myyjät ja ostajat odottavat, että välittäjän palvelu on vaivatonta, nopeaa ja ystävällistä. Koska kyse on niin keskeisestä asiasta, avaan muutamia syksyllä saamiani asiakaspalautteita:

Ensimmäinen sähköinen asuntokauppani. Myyjä allekirjoitti kauppakirjan lomamatkaltaan käsin, ostaja Suomessa. Pankit hoitivat samaan aikaan rahaliikenteen ja osakekirjan siirron.

Valmistelin siirtymistä kiinteistönvälitysalalle perehtymällä alan käytäntöihin ja siihen liittyvään lainsäädäntöön sekä suorittamalla etukäteen LKV-tutkinnon vuonna 2017. Lisäksi olen pidemmän aikaa kirjoittanut asuntoaiheisia julkaisuja. Visioita monenlaiseen on ollut, muun muassa yrityksen perustaminen, josta aikanaan kirjoitin fiilisjulkaisun.