Julkaisut


Kevätkausi oli aika napakymppi. Olin OP Koti Helsingin myyntien ykkönen ensimmäisellä puolivuotisjaksolla. Saavutin myös parhaan tuloksen vuoden toisella kvartaalilla.

Kiitos toimitusjohtaja Kirsille mukavasta muistamisesta näin loman keskellä! Kiitokset kaikille asiakkailleni, kollegoilleni ja kaikille, joiden kanssa olen työn saralla ollut...

Pääkaupunkiseudulla on todella kova kysyntä 4-5 huoneen koteihin. Juuri välittämääni yli 100 m2 espoolaiseen rivitaloasuntoon tuli kolmessa päivässä 49 yhteydenottoa ja ensiesittelyihin paikalle 33 ostajakuntaa. Kuten arvata voi, koti myytiin heti ensiesittelyn jälkeen ja yli pyynnön.

Mitä nyt etsitään? Ostajilla on suuri tarve etätyöhuoneelle....

- Espoon Lintuvaaran alueen arvokkain omakotitalon kauppa
- Helsingin Lauttasaaresta 4. arvokkain kaksion kauppa (>10 000 €/m2)- heinä-syyskuussa olin OP Koti Helsingin tuloksekkain välittäjä.

Ostaja ja myyjä kävivät perusteelliset ostoneuvottelut talosta, joka oli omalla kiinteistöllä. Ostotarjous lopulta hyväksyttiin. Ryhdyttiin viipymättä valmistelemaan esisopimusta, kun ostaja ilmoitti muutaman päivän päästä ennen esisopimuksen allekirjoittamista: ”perutaan kaupat”. Sen enempää perustelematta.

Viimeisen puolen vuoden aikana myymistäni kodeista noin 2/3:ssa olen tehnyt esittelyvideon välittäjän juontamana.
Ihmiset kohtaavat myytävän asunnon ensi kerran verkossa. Laadukkaiden ja realististen valokuvien lisäksi video on tänä päivänä merkityksellinen. Verkossa ostaja tekee päätöksen lähteäkö paikan päälle esittelyyn. Hyvä myynti-ilmoitus...

Napattiin Pekan kanssa firman heinäkuun myyntitilastojen paalupaikat. Rikottiin omat ennätykset ja välitettiin koteja uusille omistajille yhteensä 3,7 milj. euron edestä.

Kiitos luottamuksesta ja yhteistyöstä kaikille myyjä- ja ostaja-asiakkaillemme! Jatketaan samalla draivilla kohti syksyä. Lämpimästi tervetuloa myös kaikki muut kodinvaihtajat OP...


Huoneiston asuinpinta-ala antaa pitkälti suuntaa osakehuoneiston hinnoittelulle. Miksi pinta-ala on niin tärkeä kodin myynnissä?


Kotisi on sinulle monella tapaa arvokas, ja siten sen myynti on tärkeä merkkipaalu. Kauppahinnan tulee olla hyvä ja kaupan pitää mennä kaikilta osin oikein. Myyjänä varmasti tarkoin valitset sen henkilön tai yrityksen, jonka kykyihin uskot myydä kotisi onnistuneesti.


Olen toistuvasti työssäni korostanut turvallista asuntokauppaa, joka on aina yksi kodin myynnin tärkeimmistä elementeistä. Tässä yllättäen ja nopeasti tulleessa poikkeustilassa korostuu nimenomaan turvallisuus toisessakin merkityksessä. Nyt satsataan, että kenenkään terveys ei vaarannu asunnonmyynnin aikana.

Myyntiin tulevan kodin pienet fiksaukset ja siistimiset ovat osa onnistunutta asuntokauppaa. Siisti koti houkuttelee ostajia ja myy paremmin. Mitä enemmän tulee kysyntää, sitä todennäköisemmin saadaan parempi kauppahinta.